متنی که در زیر خواهید خواند به نقل از روزنامه جام جم بهار سال 81 چند هفته بعد از پایان سریال افسانه شجاعان است البته برخی از قسمت ها به نظر غلط می اید ولی اگر با دقت مطالعه کنید متوجه می شوید که در واقع هیچ کدام از اطلاعاتی که ما تا حالا از این سریال پیدا کرده ایم نفی نمی کند بلکه از نظر دیگری بررسی می کند. چون این متن اشاراتی به هر دو سریال (افسانه شجاعان و افسانه عقاب های مبارز) داردبنابراین در هر دو تاپیک اورده می شود.
طرحی نو در" افسانه شجاعان"
"افسانه شجاعان" از آثار جین یونگ به شمار می آید. نام اصلی این اثرXiao Ao Jiang Hu است که تا پیش از ساخته شدن این سریال چندان مطرح نبود.( البته این اظهار نظر به نظر زیاد درست نیست چون تا ساخت این سریال 8 بار دیگر هم از داستانش برای ساخت سریال استفاده شده بود ولی از جهتی شاید منظور این باشد که انواع قدیمی تر به زیبایی و خوش ساختی اثر اخیر نبوده).تلویزیون مرکزی چین ( CCTV ) پس از انکه تصمیم گرفت از آثار این نویسنده چینی سریال تولید کند، فیلمبرداری را آغاز کرد. اثر دیگر و معروف تر این نویسنده که این شبکه ان را پس از "افسانه شجاعان" ساخته است، "افسانه عقاب های مبارز نام دارد که یکی از پر خرجترین سریال ها در بین 5 اثر دیگر ساخته شده به شمار می اید(به نظر می اید غیر از 3 سریال که افسانه شجاعان، افسانه عقاب های مبارزو بازگشت عقاب های مبارز 2 سریال دیگر هم وجود دارد)،از این رو، بسیاری از رو، بسیاری از قسمت های داستان نادیده گرفته شده،به صورتی که علی رغم مشارکت جین یونگ در مراحل اولیه تولید اثر، بیش از نیمی از آن که شامل بخش های مفهومی و نغز ان نیز می شود در این داستان مطرح نشده است.
هسته اصلی داستان بر پایه اعتقاد بر تقابل همیشگی دو نیروی یانگ و یین (خیر و شر)تنظیم شده و البته از اعتقادات چینیان مثلا نفوذ افراد خیر در گروه شر (مثل شخصیت شن گو) و نفوذ افراد شر در گروه خیر (مثل استاد یوئه) و پیروزی نهایی خیر مطلق فرو گذار نشده است. از دیگر نکات مفهومی و کلیدی داستان این است که شخصیت های داستان نماد صفات خوب و بد انسان هستند، مثل وفاداری لین خو، صداقت یی لین و توبه تیان بو گانگ و در مقابل شخصیت هایی به با نماد صفات نکوهیده، خود هر یک به گونهای مجازات می شوند. مثل دورویی و حیله گری استاد یوئه، دسیسه چینی و فرصت طلبی زومین جوو حتی غرور کاذب رن ووشین و...
جلوه های ویژه این سریال پیشرفت فابل توجهی نسبت به سریال های قبلی داشته و قابل قبول و تا حدی واقعی جلوه می کند، البته تقریبا تمامی صحنه های این سریال در خارج از استودیو برداشت شده است. در این سریال بیشتر به جنبه های رزمی و جلوه های ویژه فیلم پرداخته شده است، مثل پریدن پرواز گونه مبارزان، حرکت سایه وار شمشیر ها،چرخش برگها زیر پای جنگجویان هنگام مبارزه و تنظیم سرعت فیلمبرداری در لحظات حساس که جلوه ای خاص به این صحنه ها می بخشد. این نکات مثبت وجود اسامی فراوان و نقش های متعدد نسبت به جنگجویان کوهستان را-که باعث سردرگمی بیننده(با دیدن یکی دو قسمت از ان) و عدم محبوبیت سریال می شود- تا حدی جبران می کند. در خصوص بازیگران و از جمله "لیا پنگ" Li-ya peng در نقش "لین خوچون" باید گفت که شخصیت او در سریال با شخصیتش در داستان متفاوت طرح ریزی شده است، مثلا در داستان اصلی تحمل او در برابر حوادث کم است و او در بسیاری از موقعیت ها احساس بی تابی می کند، ولی در سریال رفتار او بیشتر به گونه ای است که انگار وقئع این حوادث را پذیرفته است.
شخصیت رن ین ین (Ren-Ying Ying) نیز که "شو چین" (Xu-Qing) نقش او را بازی می کند، لقب "شن گو" ندارد و نقش او در اصل از قسمت هفتم شروع می شود نه اول. این تحولات باعث شده سیاری از صحنه های رمانتیک داستان قابل اجرا نباشد و تا حدودی سریال از اصل آن متفاوت جلوه کند که البته هنگام تهیه فیلم ازروی یک کتاب،چنین تفاوت هایی اجتناب ناپذیر است.
راستش من فکر نکنم سری اول و دوم داشته باشه! اگه به سال باشه که افسانه شجاعان رو سال 2001 ساختن (CCTV) و عقابها رو هم همون کمپانی در سال 2003 ساخته (شونصدتا ورژن دیگم خب قبلا ازشون ساخته شده بوده که مال تایوان و هنگ کنگ بودن). البته این عقابها (Legend of the Condor Heroes) یه دنباله هم داره به نام Return of the Condor Heroes که خلاصه اسماشونو تو اینترنت گذاشتن LOCH و ROCH (اسامی چینیشونم الان یادم نمیاد چی بود، مغز هنوز صبحانه نخورده همین میشه دیگه!!).
اسم نویسنده هم جین یونگ بود (بعدا لینک مربوطشو میذارم چون باز داره نزدیک ساعت 10 میشه و اینترنت منم تمام!).
برگرفته از :
http://forum.persiantools.com/showthread.php?s=f88e1f7f918c8b885a0dc63060805497&t=30395